Ik kan het iedereen aanraden. Eens even lekker lijfelijk inspannen helpt tegen vastzittende schouders en te strakke nekspieren. Ik zit moe maar voldaan op de bank na een dagje spijkers trekken, planken zagen en schroeven draaien. De compostbak op de volkstuin staat prefab in de schuur. Ook het hekje voor de tuin is af en deze week krijgen de halffabricaten hun vaste plaats op de volkstuin van Alie. In die tuin is nu nog niets te zien. Dat komt nog, het tuinseizoen is nog niet echt begonnen. Dit is dan mijn bijdrage aan het tuingebeuren. Het wroeten in de klei zie ik namelijk niet echt als hobby. Alie wel.
Gisteren heb ik 6 oude pallets gedemonteerd en de bruikbare plankenvoor hergebruk apart gezet. Recycling in de meest pure vorm. 60 planken en een hoop onbruikbaarhoutafval later, kan ik weer gaan bouwen.
Morgen neem ik vrij om even bij te komen van de vermoeienissen en dan maandag weer aan de bak. Werken in de klas hoef ik een weekje niet. Dat zijn dan weer de voordelen van een baan in het onderwijs.